Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Ekonomija
Vlada Srbije usvojila izmenjenu Uredbu o programu podsticaja zapošljavanja mladih "Moja prva plata" kojom su povećani iznosi novčane naknade
Postavljeno: 19.08.2022.


Novi javni poziv raspisaće Nacionalna služba za zapošljavanje u ponedeljak, 22. avgusta, a sve informacije biće dostupne na veb sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Vlada je usvojila i izmenjenu Uredbu o programu podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata", kojom su povećani iznosi novčane naknade nezaposlenim mladima koji će biti uključeni u ovaj program po novom javnom pozivu.
 
Za mlade sa srednjim obrazovanjem iznosi su povećani sa 22.000 na 25.000 dinara mesečno, a za mlade sa visokim obrazovanjem sa 26.000 dinara na 30.000 dinara mesečno.
 
Novi javni poziv raspisaće Nacionalna služba za zapošljavanje u ponedeljak, 22. avgusta, a sve informacije biće dostupne na veb sajtovima www.nsz.gov.rs i www.mojaprvaplata.gov.rs.
 
Do sada su realizovana dva ciklusa Programa, u koji je uključeno približno 18.000 mladih. Cilj Programa jeste osposobljavanje za samostalan rad 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, bez radnog iskustva, koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.
 
Program se sprovodi kod poslodavca koji pripada privatnom ili javnom sektoru, dok prioritet imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito poslodavci iz devastiranih područja.
 
Programom "Moja prva plata" stvaraju se dodatne mogućnosti za osposobljavanje, sticanje prvog radnog iskustva i povećavanje prilika za konkurentnije istupanje mladih na tržištu rada i zapošljavanje, imajući u vidu to da je položaj mladih na tržištu rada nepovoljniji u odnosu na opštu populaciju u Republici.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 26.09.2022.
26. septembar- Evropski dan jezika
Obeležava se svake godine sve masovnije i sve raznovrsnije, a sve te manifestacije naglašavaju važnost raznovrsnosti jezičkog znanja,
Postavljeno: 26.09.2022.
Počinje prva faza rekonstrukcije Gradskog pozorišta u Smederevskoj Palanci
Projekat se izvodi u tri faze a ukupna vrednost radova je oko 100 miliona dinara. Sredstva su obezbedili Ministarstvo kulture i informisanja i lokalna samouprava
Postavljeno: 26.09.2022.
10 medalja za karatiste "Goše" na ”Cooper kupu” u Boru
4 zlate, dve srebrne i 4 bronzane medalje
 


 
 
Kursna lista