Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana druga sednica SO Smederevska Palanka: Usvojen rebalans Budžeta opštine za 2022. godinu, novi v.d. direktor JKP "Palanka 2020" Miroslava Stanković Đuričić, opštinski pravobranilac Nenad Mladenović, ombudsman Zoran Stojkovac
Postavljeno: 24.06.2022.


Sve tačke predviđene dnevnim redom su usvojene

Danas je održana druga sednica SO Smederevska Palanka. Sve tačke predviđene dnevnim redom su usvojene a najznačajnija se odnosila na Rebalans budžeta opštine, koji je ovom Odlukom uvećan za više od 200 miliona dinara i sada iznosi preko milijardu i 800 miliona dinara.

Takođe odbornici su usvojili Odluku o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta za 2021. godinu, kao i Odluku o završnom računu budžeta.

Povrđeni su mandati odbornicima sa liste „Aleksandar Vučić - zajedno možemo sve“ Jovani Barać, Nikoli Cvetkoviću i Nikola Šljukiću, i konstatovan je prestanak mandata Mioljubu Radovanoviću i Ivanu Gajiću zbog postavljenja na funkcije pomoćnika predsednika opštine.

Takođe, prestanak mandata je konstatovan i Nikoli Miniću sa koalicione liste Narodna stranka , Pokret slobodnih građana – Ujedinjeni za Palanku – Nenad Milojičić“ zbog ostavke.

U fokusu ovog zasedanja bile su i kadrovske promene pa je za novog opštinskog pravobranica postavljen Nenad Mladenović, dok je ombudsman Zoran Stojkovac.
Sa mesta v.d. direktora JKP „Palanka 2020“ razrešen je Nenad Jančić, a novi direktor je Miroslava Stanković Đuričić.

Usvojena je i Odluka o mreži objekata, vaspitnih grupa, broja deca i vaspitnog osoblja potrebnog za neposredan rad sa decom i Odluka o utvrđivanju broja dece u vaspitnim grupama PU „Čika Jova Zmaj“ za 2022/23. godinu.

Odbornici su usvojili Odluko o finansijskoj podršci energetske sanacije porodičnih kuća, a data je i saglasnost na finansijske izveštaje, zatim izveštaje o radu i poslovanju Javnih preduzeća i ustanova za 2021. godinu kao i na izmene i dopune godišnjeg i finansijskog plana rada za 2022. godinu takođe za preduzeća i ustanove čiji je osnivač opština Smederevska Palanka.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.08.2022.
Kako ostvariti pravo na invalidsku penziju
Postavljeno: 19.08.2022.
PIO Fond: Upustvo za korišćenje veb postala E-šalter
Postavljeno: 19.08.2022.
JP "Putevi Srbije": Pojačan intezitet saobraćaja
Apeluje se na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu, drže bezbedno odstojanje i poštuju saobraćajnu signalizaciju.
 


 
 
Kursna lista