Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Smederevska Palanka dobila akademika- Dr Sonja Pavlović postala član Akademije medicinskih nauka
Postavljeno: 13.05.2022.


Roditelji Sonje Pavlović bilu su poznati lekari palanačke bolnice, u kojoj danas radi njen brat, infektolog dr Siniša Pavlović

Jedna od vodećih, svetski priznatih ekspertkinja za molekularnu medicinu, rođena u Smederevskoj Palanci, od juče je član Akademije medicinskih nauka.

Dr Sonja Pavlović, međunarodno priznati  stručnjak za molekularnu biomedicinu, rođena je u Smederevskoj Palanci, 1960. godine. U Palanci je završila gimnaziju, a potom je otišla na studije u Beograd, gde je, na Biološkom fakultetu BU odbranila doktorsku diseratciju.

Do sada je objavila više od 100 naučnih radova u časopisima od internacionalnog značaja, učestvovala u realizaciji međuanarodnih projekata, a citirana je više od 300 puta u monografijama i stručnim radovima i knjigama.

Dr Sonja Pavlović je u medicinsku praksu u Srbiji uvela mnoge molekularno-geneteičke testove. Osim istraživačkog rada, dr Sonja Pavlović je i predavač na Biološkom i Medicinskom fakultetu u Beogradu, a kao mentor bila je angažovana u izradi više od 30 magistarskih i doktorskih radova.

Za članstvo u Akademiji medicinskih nauka, dr Sonju Pavlović predložile su njene kolege, ceneći izuzetan naučni doprins istraživanja kojima je rukovodila.

Roditelji Sonje Pavlović bilu su poznati lekari palanačke bolnice, u kojoj danas radi njen brat, infektolog dr Siniša Pavlović.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 20.05.2022.
Opština Smederevska Palanka raspisala Javni poziv za privredne subjekte za sprovođenje mera energetske sanacije stambenih objekata
Poziv je otvoren do 6. juna
Postavljeno: 20.05.2022.
Ovog vikenda igraju se utakmice 26. kola Podunavske okružne fudbalske lige i poslednje kolo Jaseničke opštinske lige
Utakmice se igraju u 17 sati
Postavljeno: 20.05.2022.
Dom zdravlja Smederevska Palanka: 5 novoobolelih od koronavirusa
4 odrasle osobe i jedno dete
 


 
 
Kursna lista