Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana Konstitutivna sednica SO Smederevska Palanka: Radmila Radisavljević nova predsednica Skupštine, Nikoli Vučenu još jedan mandat predsednika Opštine
Postavljeno: 10.05.2022.


Zamenica predsednika Opštine je Đurđina Mladenović, a zamenik predsednika Skupštine Branko Stupić

Danas je konstituisan novi saziv lokalnog parlamenta opštine Smederevska Palanka.

Nakon izbora održanih 3. aprila lista SNS-a “Aleksandar Vučić- zajedno možemo sve” ima 34 odbornika od ukupno 49. Po 4 mandata u novom sazivu imaju lista "Ivica Dačić- premijer Srbije", zatim lista "Marinika Tepić- Ujedinjeni za pobedu Palanke", kao i koalicija "Narodna stranka- Pokret slobodnih građana- Ujedinjeni za Palanku- Nenad Milojčić". 2 odbornika ima lista "Zdrava Srbija- Zdrava Palanka- Milan Stamatović", a jednog odbornika lista "Narodni front- Most- Dušica Savić".

Na današnjem zasedanju nakon što je usvojen izveštaj OIK-a o sprovedenim izborima za odbornike SO Smederevska Palanka i izabran Verifikacioni odbor u sastavu Anđela Nevenkić, Marinela Mrašić i Danijela Vučurović, potvrđeni su mandati odbornicima lokalnog parlamenta.

Donet je i privremeni poslovnik SO Smederevska Palanka, a zatim se pristupilo tajnom glasanju za predsednika i zamenika predsednika Skupštine. Na predlog 34 odbornika SNS-a za predsednicu SO Smederevska Palanka sa 36 glasova ZA i 10 protiv izabrana je Radmila Radisavljević, diplomirani geograf, dok je za njenog zamenika izabran Branko Stupić, diplomirani pravnik.

Za Sekretara Skupštine postavljena je Danka Bogunović, a nova predsednica lokalnog parlamenta je za predsednika opštine Smederevska Palanka predložila dosadašnjeg predsednika Nikolu Vučena kome je takođe, tajnim glasanjem, sa 36 glasova ZA i 11 protiv poveren novi četvorogodišnji mandat.

Na predlog predsednika opštine za njegovog zamenika postavljena je Đurđina Mladenović, socijalna radnica iz Smederevske Palanke, dok su novi članovi Opštinskog veća: Voja Todorović, Tatjana Petrović Stojković, Aleksandar Perišić, Milan Matejić, Katarina Radojević, Perica Paunović i Goran Nikolić.

Na Konstitutivnoj sednici doneta su rešenja o prestanku dužnosti predsednika i članova Mandatno-imovinske komisije, Komisije za administrativna pitanja, Saveta za pravna pitanja, Saveta za finasije, i imenovani su novi predsednici i članovi pomenutih komisija i saveta.

Kostitutivna sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka počela je u 10 časova i završena je posle više od 3 sata odlučivanja u 13 sati i 26 minuta.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 20.05.2022.
Opština Smederevska Palanka raspisala Javni poziv za privredne subjekte za sprovođenje mera energetske sanacije stambenih objekata
Poziv je otvoren do 6. juna
Postavljeno: 20.05.2022.
Ovog vikenda igraju se utakmice 26. kola Podunavske okružne fudbalske lige i poslednje kolo Jaseničke opštinske lige
Utakmice se igraju u 17 sati
Postavljeno: 20.05.2022.
Dom zdravlja Smederevska Palanka: 5 novoobolelih od koronavirusa
4 odrasle osobe i jedno dete
 


 
 
Kursna lista