Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije u Smed. Palanci
Postavljeno: 03.03.2021.


Direktor OB „Stefan Visoki“ i direktor Doma zdravlja u Smederevskoj Palanci, saopštili su aktuelne podatke i projekcije u vezi sa epidemijom virusa Covid 19.

Na današnjem sastanku novog saziva Opštinskog štaba za vanredne situacije, usvojeni su Poslovnik o radu Štaba, izveštaj o radu za proteklu, i plan rada za tekuću godinu.

Direktor OB „Stefan Visoki“ i direktor Doma zdravlja u Smederevskoj Palanci, saopštili su aktuelne podatke i projekcije u vezi sa epidemijom virusa Covid 19. U Smederevskoj Palanci je primetan porast broja obolelih, a na tendenciju daljeg pogoršanja posebno ukazuje broj prvih pregleda, koji je veći od broja kontrola. U Kovid-ambulanti Doma zdravlja, prvog marta obavljeno je 39 prvih pregleda, od čega je 16 odraslih bilo pozitivno na Covid 19, kao i jedno dete, dok je juče obavljeno 27 prvih pregleda, i potvrđeno oboljevanja sedmoro odraslioh i jednog deteta. Na kovid-odeljenjima OB „Stefan Visoki“ od jutros ima 56 pacijenata, značajno više u odnosu na prošlu nedelju kada su na bolničkom lečenju bila 34 bolesnika.

Prema izveštaju rukovodilaca zdravstevenih ustanova u našoj opštini, porast broja obolelih je manji nego u decembru prošle godine, pa postoje izgledi da će se, uz striktno poštovanje protivepidemijskih mera, situacija tokom proleća znatno popraviti. Tome svakako doprinosi i vakcinacija stanovništva. U Smederevskoj Palanci do sada je vakcinisano 14,4 procenata stanovnika, od čega je 8 procenata primilo i drugu dozu vakcine.

Sa današnjeg sastanka štaba upućen je apel da se i dalje moraju poštovati sve propisane mere zaštite, nošelje maski, izbegavanje kontakata i pranje ruku – i da se to odnosi i na ona lica koja su uredno primila obe doze vakcine.

Članovi Štaba razmatrali su i aktivnosti u vezi sa izgradnjom sistema za odbranu od poplava na vodama drugog reka, odnosno bujičnim potocima na teriotoriji Opštine.

Na sastanku je usvojen izveštaj o stanju sistema za odbranu od poplava na vodama prvog reda, pre svega na rekama Kubršnici i Jasenici. Nasipi su, stoji u ovom izveštaju, u dobrom stanju, a celokupan sistem spreman za najkišniji deo godine, od aprila do juna.
Štab za vanredne situacije u novom sazivu ima dvadeset jednog člana. Osim predstavnika preduzeća i ustanova od značaja za zaštitu i spasavanje, članovi štaba su i predstavnici MUP-a i Vojske Srbije.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 12.04.2021.
Palančanka Ivana Katanić predvodila košarkašice Crvene zvezde do četvrte uzastopne titule prvakinja Srbije!
U odlučujućoj utakmici protiv Art basketa Ivana je bila MVP sa sjajnim učinkom 17 poena, 12 asistencija, 7 skokova
Postavljeno: 12.04.2021.
OB "Stefan Visoki": Tokom vikenda 135 pacijenata na lečenju od Covida-19, 3 osobe na respiratorima
Nadležni i dalje apeluju na građane da se pridržavaju svih epidemijskih mera i da se vakcinišu, jer na taj način štite sebe ali i druge.
Postavljeno: 12.04.2021.
Dom zdravlja S. Palanka: Za vikend 33 pozitivnih, 268 pregleda
32 odrasla pacijenta i jedno dete su imali pozitivan test tokom vikenda.
 


 
 
Kursna lista