Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Koncert Kragujevačkog orkestra akordeonista u CZK "Smederevo" u subotu 28. novembra
Postavljeno: 27.11.2020.


Koncert se održava bez publike a snimak će biti objavljen na zvaničnom youtube kanalu ove kulturne ustanove

Kragujevački akademski orkestar akordeonista koji donosi autentično muzičko iskustvo uz negovanje visokog kvaliteta održaće koncert u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo u subotu, 28. novembra.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije ovaj muzički događaj koji pokazuje u punom sjaju i uz ozbiljne standarde mogućnosti orkestra harmonika odigraće se bez publike. 

Kompletan koncert ovog jedinstvenog orkestra koji nastupa pod dirigentskom upravom uglednog profesora Predraga Kostovića biće snimljen i emitovan na zvaničnom youtube kanalu Centra za kulturu Smederevo. Termin premijernog emitovanja biće blagovremeno objavljen, a snimak će trajno ostati dostupan za praćenje svima koji su zainteresovani. 

 
Na koncertnom repertoaru su Uvertira za operu „Ruslan i Ljudmila“ Mihaila Glinke, Milonga del angel, delo znamenitog argentinskog kompozitora Astora Pijacole tokom čijeg izvođenja će kao solista na bandoneonu nastupati Petar Mirkov, Milonga iz duplog koncerta za gitaru i bandoneon Astora Pijacole (solisti Dušan Mirkov, gitara i Petar Mirkov, bandoneon), Španska igra Manuela de Falje, Muzika iz filma Cinema Paradiso, koju je komponovao Enio Morikone (solista Katja Pupovac, frula), U svet V. Nikolova (solista Katja Pupovac, frula), Balada nerođenih, kompozicija Bore Dugića (solista Katja Pupovac, frula) i Dancon br. 2, delo koje je komponovao Arturo Markez (solista Katja Pupovac, frula).
 
Kragujevački akademski orkestar akordeonista osnovan je 2018. godine, sa ciljem da domaćoj i inostranoj publici ponudi autentičan zvuk orkestra harmonika na visokom profesionalnom nivou. Orkestar akordeonista čine studenti i profesori kragujevačkog Filološko umetničkog fakulteta na katedri za harmoniku, kao i profesori Muzičke škole u Kragujevcu. Katedra za harmoniku kragujevačkog FILUMA je jedna od najpriznatijih katedri u Evropi, o čemu svedoče osvojene nagrade na najprestižnijim svetskim takmičenjima.
 
 
 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.01.2021.
Zavod za javno zdravlje Požarevac: Prema najnovijim podacima od 22.januara potvrđeno 38 novih slučajeva Covida-19 u Podunavskom okrugu
Broj novih slučajeva: Smederevo 17, Velika Plana 10, Smed. Palanka 11
Postavljeno: 22.01.2021.
Futsaleri Partenona gostuju u Kragujevcu (subota, 17 sati)
Nastavak sezone Treće lige Srbije
Postavljeno: 22.01.2021.
Košarkaška subota u Smederevskoj Palanci: Dupli program u hali OŠ Vuk Karadžić bez prisustva publike
Košarkašice Sistema dočekuju Mileševku iz Prijepolja, a košarkaši Mladosti Naredak iz Kruševca
 


 
 
Kursna lista